ViaMo familiebericht

De reden om van kerst te houden of het te verafschuwen is vaak dezelfde: familie. Als je warme familiebanden hebt, kun je het hele jaar al uitzien naar samen kerst vieren terwijl het buiten koud is. Je kunt je er wezenlijk aan opwarmen.

Wanneer je echter koele of zelfs verbroken familiebanden hebt, dan kan kerst een ware kwelling zijn. Overal om je heen zijn mensen bezig om het kerstfeest voor te bereiden. Je ziet winkelende gezinnen die in gezellige kerstsfeer inkopen doen voor hun dierbaren.

Zo wordt in de december nóg meer onderstreept wat je mist dan in andere maanden.

Wanneer andere mensen samen eten en drinken, ben jij je er pijnlijk van bewust dat je het zo graag anders had gewild. Iedereen heeft de warme geborgenheid van familie nodig. Maar soms lukt het gewoon niet om dat te creëren; er is teveel gebeurd of er wordt niet uitgesproken wat alle familieleden werkelijk willen. Ik ken ouders die hun kinderen hebben gebeld, gemaild, geappt, gestalkt en zelfs gesmeekt om weer het contact aan te gaan, maar alles werkte alleen maar averechts. Het was niet de juiste manier, de juiste tijd of het beeld van vader of moeder was al zo beschadigd dat kinderen niet meer open stonden voor welk contact dan ook. In dit soort gevallen heb je het gevoel dat herstel van de familieband onmogelijk is.

En juist dat machteloze gevoel wordt als het zwaarst en stressvolst ervaren. En dat klopt ook. Er is een fundamentele behoefte tussen ouders en kinderen om te geven en te ontvangen. Als je niet meer openlijk kunt communiceren met elkaar ontstaat hoe dan ook stress. Het is dus in deze omstandigheden belangrijk om íets te doen, waardoor de stress en het machteloze gevoel vermindert. Hetgeen dat je dóet moet echter wel iets nieuws en anders zijn dan dat je eerder al gedaan hebt; dat werkte namelijk niet. Het moet iets zijn waarbij je het gevoel hebt, dat je het goede doet.

Dat is de reden waarom ViaMo familiebericht is ontworpen.

ViaMo familiebericht is een nieuwe unieke methode om berichten van familieleden door te geven wanneer direct contact alleen nog maar heel oppervlakkig of helemaal niet meer mogelijk is. Doordat de berichten worden voorbereid met een contextueel geschoolde coach en de ontvanger van het bericht ook wordt begeleid, wordt de kans dat dit bericht ook écht gehoord wordt groter dan op welke andere manier dan ook.

Het is géén garantie dat de verhoudingen direct weer in balans komen. Maar het doet in ieder geval recht aan de behoefte om te geven én te ontvangen zonder dat kwetsend gedrag in de weg staat.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.


Vaker interessante artikelen over relaties en loyaliteit ontvangen?
Schrijf je nu in voor Mo-zine en ontvang gratis de 3 gouden relatieregels!

Top