Vijf goede redenen voor supervisie

Wil jij ook stevig in je schoenen staan, met plezier naar je werk gaan, weinig stress ervaren en blijvend gemotiveerd je werk effectief uitoefenen?

Natuurlijk wil je dat! Het klinkt als een open deur. Maar in de praktijk is dit maar voor een handjevol werknemers werkelijkheid. Er is namelijk best wel vaak iets mis op je werk wat je voor lief neemt. Totdat het te laat is en je, een desillusie rijker of erger nog, met een burn-out een andere baan zoekt of in de ziektewet belandt. 

Je bent bijvoorbeeld docent en je vindt het vak inhoudelijk heel erg leuk en interessant. Maar je blijkt niet heel erg goed bestand tegen het gedrag van de pubers in je klas. Al je onzekerheden worden feilloos door je leerlingen opgespoord en gebruikt om je uit balans te brengen. Ze hebben de grootste pret in je klas, maar jij voelt je steeds kleiner en verdrietiger. Bovendien schaam je je ervoor! Dus doe je nog een misplaatste poging je macht te laten gelden, waarna het helemaal escaleert. Als je leidinggevende en collega’s het al door hebben, geven ze meestal praktische tips, waar je eigenlijk helemaal niets mee kunt of die bij jou nu net níet werken.

Of misschien ben je administratief medewerker. Je doet je uiterste best om alle opgedragen taken uit te voeren. Maar na de zoveelste reorganisatie, mis je binding met je nieuwe leidinggevende en de koers van het bedrijf. Je werkt voor je salaris, maar heel blij wordt je er niet meer van. In functioneringsgesprekken krijg je te horen dat je niet te bereiken bent en inhoudelijk hoor je ook alleen nog maar verwijten. Je krijgt wel cursussen aangeboden om nieuwe methodieken aan te leren. Maar je voelt je niet meer gewaardeerd, niet meer veilig. Je hebt je salaris nodig, dus je sleep je jezelf met steeds meer tegenzin naar je werk en meld je je steeds makkelijker dagjes ziek.

In bovenstaande voorbeelden is er een groot tekort aan zelfzorg!

Dat is een veel voorkomend fenomeen in de Nederlandse bedrijven. Ook wel begrijpelijk hoor. Als bedrijf sta je namelijk zelf ook vaak onder druk. Er moet gepresteerd worden. Bergen werk moeten nu eenmaal verzet en er blijft gewoonweg weinig tijd over voor diepgaande gesprekken.

Druk, druk, druk dus. Maar mensen bezwijken onder druk!

De een wat sneller, dan de ander. Enkelingen houden het hun hele carrière vol maar als ze met pensioen gaan, gaat de gezondheid fors achteruit. De meesten van ons voelen zich al eerder overbelast. Ze praten er over met hun leidinggevende en er wordt wat aandacht aan gegeven, maar voor je het weet gaan de zaken weer net zo als vanouds. Anderen praten er juist niet over met hun leidinggevende uit angst voor de consequenties. Ze willen hun baan behouden en stellen zich daarom bewust niet kwetsbaar op.

Daar komt nog bij dat er een tijd lang managers zijn aangenomen die werden geacht om naast manager ook nog coach te zijn voor hun werknemers. Dat klinkt mooi, maar met alle respect: dat werkt niet. Een manager staat hiërarchisch bóven een werknemer. Hierdoor voelt de medewerker zich niet veilig genoeg om zich kwetsbaar op te stellen en uit te zoeken hoe hij zijn werk effectief en gemotiveerd uit kan blijven oefenen. Toch willen ook managers hun werknemers gezond en gemotiveerd houden, toch?

De oplossing is supervisie!

Geef werknemers regelmatig een supervisietraject in het kader van deskundigheidsbevordering. Hiervoor zijn vrijwel altijd in de CAO vastgelegde budgetten beschikbaar. De mensen die supervisie hebben gehad tijdens hun opleiding zullen beamen dat dit de beste manier is om steviger in je schoenen te komen te staan, effectiever in je werk te worden, meer plezier in je werk te ervaren en met minder stress gemotiveerder te werken.

Supervisie is een hoogstaande manier om persoonlijk leiderschap te bewerkstelligen. Het is veilig, doortastend, persoonlijk en resultaat is gegarandeerd! Het voorkomt een hoop ellende op de werkvloer. Bovendien verdient de financiële investering zichzelf ruimschoots terug. Het zet medewerkers in hun kracht en daar plukt ook het bedrijf de vruchten van!

 

Wil je weten wat supervisie voor jou kan betekenen? Neem hier dan contact op voor een vrijblijvend verkenningsgesprek

Vaker interessante artikelen over relaties en loyaliteit ontvangen? Schrijf je nu in voor Mo-zine en ontvang gratis de 3 gouden relatieregels!

Top